diumenge, 29 de març del 2020

PAUTES PER A LES FAMÍLIES EN TEMPS DE COVID-19

Teniu en compte que els vostres fills poden no comprendre les mesures que s’han adoptat, les causes d’aquest confinament, què és el COVID-19, quin temps haurem d’estar així… per tant, intentau mantenir una conversa amb ells, que vos expliquin quins són els seus dubtes, i responeu emprant imatges i posant exemples expressant-vos amb frases curtes i simples. Conte del coronavirus.

-Estar tot el temps a ca vostra pot provocar un augment de l’ansietat, nervis i per tant més bloquejos i difluències a l’hora d’expressar-se i relacionar-se. Procurau que l’entorn comunicatiu sigui el més tranquil i acollidor possible: esperar, mirar a la cara, posar-se a l’alçada de l’infant, seguir les seves iniciatives… 

- Els nens necessiten uns hàbits i rutines de feina, deures, menjars, de son, etc.  Programeu les activitats i horaris generals que es duran a terme a partir d’ara a la llar durant el dia (recordeu que el cap de setmana ha de tenir una altra rutina més relaxada). Nosaltres vos adjuntam un d’exemple (veure al final del document)

- Controlar el temps que els infants estan amb l’ordinador o altres pantalles. L'ús de les noves tecnologies ha d'estar contemplat i regulat en el nostre horari de rutines diari. Intenteu marcar horaris amb temporitzadors o alarmes. 

- Dedicar temps per fer exercici físic a casa, a internet podeu trobar diverses pàgines on es realitzen activitats físiques en directe, on es presenten plans de feina i exercicis de fitness o entrenament personal per fer en família.

- Dediqueu l’horabaixa a activitats més creatives com: jocs de taula, llegir contes, activitats de motricitat gruixuda, esport, jocs d'experimentació1(llistat de vídeos d'experiments), tallers de cuina, activitats de relaxació...A l’hora de fer les tasques de l’escola, que us encomanen els vostres tutors, heu de tenir en compte:

  • Utilitzar cada dia el mateix espai on hi hagi tranquil·litat i una llum adequada.
  • Recordau que poden necessitar més temps per fer les tasques que s’han encomanat. Tal vegada seria interessant subdividir l’activitat en petites tasques de manera que no impliquin més de 10-15 minuts, poder descansar i/o estirar cames i tornar a fer 10-15 minuts més. 
  • Des del centre ja esteim mirant d’enviar tasques que no suposin un augment en la càrrega de feines a les famílies. No volem que els nins perdin els hàbits de feina però som conscients que l’entorn i les circumstàncies no són les mateixes. 
  • Ajudar-los a organitzar-se: mirar el blog conjuntament i apuntar-se les feines que tenen per així intentar fer-les de la forma més autònoma possible.
  • Recomanam llegir els enunciats plegats i sempre demanar si ho han entès, si no és així, tornar-ho a llegir i d’aquesta manera ho podran fer sols.
  • Estructurar el quadern o fulla on facin la feina, millor si utilitzen un quadern o fulla pautada, on hi hagi marges i línies per escriure a damunt.
  • NO CORREGIR TOTES LES FALTES que facin, pot ser molt frustrant per ells.
  • NO PASSA RES si un dia no pot fer totes les tasques, val més fer-ne una i ben feta. Voltros podeu gestionar els temps d’entrega; la qüestió és anar fent.
  • Anau intercalant aquestes tasques amb altres de tipus lúdic i que no impliquin una exigència alta visual o d’atenció.
  • Sempre donar un REFORÇ POSITIU, d’aquesta manera els motivam de què vulguin seguir aprenent.

És important que parem i reflexionem conjuntament amb els nostres fills i filles, i ens preguntem com han anat aquests primers dies de confinament. Així podrem identificar quines accions i rutines valorem que ens estan funcionant bé i repensar les que podríem millorar.


Pensau que les mestres de suport som aquí per ajudar-vos, tots formam un equip i entre tots ho aconseguirem. 
Molts d’ànims!!!
EXEMPLE D'HORARICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada