dilluns, 27 d’abril del 2020

COM FER DE LA MILLOR MANERA LES TASQUES DE L’ESCOLA A CASA?

Sabem que la feina a casa no és igual que quan som a l'escola. Que cada família està vivint i passant per la seva situació particular i que us a tocat fer unes tasques a les quals no estau acostumats i que, els vostres fills, tampoc ho estan.

És per aquest motiu que primer de tot, us volem agrair els vostres esforços per intentar seguir el màxim possible totes aquelles propostes que us donam, per mantenir els hàbits i rutines de feina i per lluitar per la infantesa com ho intentam fer nosaltres també des del nostre lloc.

Així i tot, sabem que és una tasca complicada i, en algunes ocasions una bona organització ens pot ajudar al fet que la càrrega sigui més lleugera, per això us oferim algunes pautes per enfocar les tasques educatives des de casa amb la il·lusió de què us siguin útils i profitoses en aquests moments d'incertesa. Endavant famílies!


Per començar, convé que classifiquem les orientacions en tres blocs:


  • Abans de començar a fer les tasques, que hem de fer?
- Ajudar a l'infant a organitzar-se. Saber quina tasca ha de fer, ordenar per nivell de dificultat, preparar el material necessari, calcular el temps que podem utilitzar, etc.
- Prioritzar fer les tasques adaptades que ens encomanen els tutors de forma individualitzada. Ells són els que han treballat amb l'alumne aquest any i saben en quin punt es troben, el què pot anar-los millor per aprendre i no desmotivar-se.
- Programar conjuntament les hores de tasca i anticipar quines feines feis conjunts i quines fan individualment.
- Evitar actituds de sobreprotecció, que converteixen als infants en éssers més dependents i menys resolutius.

  • Durant la realització de les tasques, que podem fer?
- Hem de saber que el nivell d'atenció varia al llarg del dia i per això hem d'intentar fer les tasques quan menys cansats estan.
- És molt important llegir els enunciats de les activitats conjuntament i sempre demanar si ho han entès.
- Facilitar-los la feina, això no vol dir fer-los la tasca sinó explicar dubtes, aclarir, corregir...
- Si no ho entén, podeu explicar-ho subratllant paraules clau amb un subratllador o fent esquemes o mapes conceptuals, si és necessari.
- També poden ser útils programes informàtics, com un convertidor de text a àudio en el cas de tenir dificultats en la comprensió de les lectures.
- El més important és saber mantenir la calma i tenir molta paciència, ja que a vegades hem d'aprendre a gestionar la frustració davant algunes situacions com pot ser posar-nos nerviosos quan hem de fer la tasca.

  • Després de fer la tasca, què hem de saber?
- No hem de corregir totes les faltes, ens basarem amb les més bàsiques, que són: separar les paraules dins una frase, posar majúscula quan començam una frase i als noms propis, i posar punt final quan acabam.
- Repartir la revisió de tasques educatives de manera compartida entre ambdós progenitors, sempre que es pugui i així no carregar només a un dels dos.
- Utilitzar tècniques de relaxació que ens ajudin a superar la tensió i l'estrès.
- Millorar l'autoestima de l'infant, agrair i valorar l'esforç que fa i mai fer comparacions entre germans ni amics.

El que hem de tenir clar és que els nostres infants han de seguir motivats per aprendre, han de tenir ganes de gaudir aventures i sobretot amb afany de viure noves experiències. Per això i molt més, hem de fer que aquest confinament ens serveixi per treure moltes coses bones i una d'elles sigui aconseguir i mantenir un hàbit d'estudi agradable i profitós.

Salutacions de l'equip de suport!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada